Cabinet de psihoterapie si consiliere psihologica

Cabinetul individual de psihologie Puchea Liliana isi defineste activitatea prin profesionalism, seriozitate si eficienta in abordarea problematicii psihologice si psihopatologice, oferind servicii de consiliere si psihoterapie adaptate nevoilor si specificului fiecarui individ si categoriei de virsta din care face parte(copii, adolescenti, adulti).
Accesibilitatea serviciilor de psihoterapie reprezinta un principiu de baza al activitatii cabinetului .
De asemenea site-ul http://cabinetdepsihoterapiepuchealiliana.blogspot.com/ intregeste activitatea din cabinet oferind articole ce cuprind informatii folositoare cititorilor lui dar si potentialilor pacienti.

Serv
icii oferite
- psihoterapie si consiliere individuala
-dezvoltare şi optimizare personală pentru adulţi, studenţi, adolescenţi şi copii
-evaluare, consiliere si psihoterapie pentru copii si adolescenti
-
psihoterapie si consiliere de cuplu si de familie
-
consiliere pre si post natala

marți, 24 aprilie 2012

Toleranta ne ajuta sa acceptam ceea ce nu putem schimba


Toleranţa ne ajuta să acceptăm ceea ce nu putem schimba dar şi să vedem partea buna a lucrurilor
Toleraţa inseamnă răbdare, atît cu noi inşine dar şi cu cei mici iar asta va duce la răbdare cu ei şi îi va ajuta să işi păstreze liniştea interioară atunci cind vor fi inconjuraţi de situaţii stresante sau momente de criză
Toleranţa implică şi preţuirea diversităţii.
Aşa ii vom invaţa pe copii nostrii să accepte şi să fie acceptati de către ceilalti
Atmosfera de toleranţă, consideraţie şi bunavoinţă dintre membrii familiei are un cuvînt greu de spus în pregătirea copiilor în ceea ce priveste acceptarea diferenţelor dintre indivizi, pregătindu-i astfel să respecte drepturile şi nevoile altora.

Arătindu-le copiilor că acţiunile lor se cumulează în timp îi ajutăm să inţeleagă că nu au nevoie de nici o magie ca să îşi atingă ţelul şi să se realizeze
Dacă copii vor fi incurajaţi ei vor deveni încrezători, acest lucru presupunînd că trebuie să ne aplecăm cu mare atentie asupra nevoilor, talentelor şi dorinţelor copilului.
Este normal să lăudam copilul pentru o treabă bine facută dar, in acelasi timp este important să recunoaştem primii paşi timizi in ceea ce şi-au propus.
Chiar şi atunci cind copii sunt supăraţi de o nereuşită, important este să atragem atenţia a ceea ce a fost bun in demersul lui şi nu asupra faptului ca nu şi-au atins complet ţelul.
A incuraja nu inseamna in nici un caz să facem in locul lor ceea ce este de făcut.
A incuraja inseamnă să avem răbdare şi să acordăm copiilor suficient timp pentru a exersa lucrurile pe care le invaţă( de ex. să se imbrace, să se incalţe, să calculeze…)
Timpul petrecut impreună are o importanţă capitală plecind de la momentele cind bebelusul este tinut in braţe de mama lui şi pină la a te juca cu copilul tău şi mai apoi desfăşurînd diverse activitaţi impreună
Atunci cînd petreceţi timpul impreună furnizaţi copiilor voştri amintiri sănătoase ce ii vor insoţi intotdeauna incurajîndu-i şi asigurîndu-le un echilibru anume adică stabilitate si fericire pentru tot restul vietii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu